We moeten weer knallen

In opdracht van Stichting KOP

Het leven moet een feestje zijn, of niet? In de huidige maatschappij is er steeds meer focus op gelukkig zijn. Toch waren er nog nooit zoveel depressies en burn-outs, vooral onder jongeren. Steeds meer mensen ervaren sociale druk en doen zichzelf beter voor dan ze zich eigenlijk voelen.

Onderdeel van de installatie is een fotoserie van fotografe Beau van de Rijdt. De serie, genaamd ‘Het licht houdt ons wakker’ neemt de kijker mee door de verschillende stadia die het ontstaan van een burn-out bij jongeren kenmerken. De feestelijke ballonnen vormen een groot contrast met de foto’s. Daarnaast krijgen voorbijgangers een klein gebaar aangeboden, bestaand uit een bedrukte ballon. Hiermee willen we meegeven dat je energie kwetsbaar is, net als een ballon. Ga er zorgvuldig mee om, want anders ga je een keer kapot.

Dit werk is onderdeel van het project HEADLINERS van presentatieplatform KOP. Vier keer per jaar, eens per kwartaal verschijnt er ergens in het land een kunstwerk of interventie. KOP geeft kunstenaars en ontwerpers de opdracht om met hun werk te reageren op een actueel, landelijk nieuwsfeit.